Tärppejä remontin teettämiseen rakennusurakoitsijalla

14 March 2019
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog


Oli suunnitelmanasi sitten yläkerran parven remontoiminen makuuhuoneeksi tai seinien kaataminen isomman olohuoneen toivossa, on vaihtoehtonasi toimia itse remontin toteuttajana tai palkata hommaan rakennusurakoitsija, esimerkiksi Viikin Rakennus Oy. Jälkimmäinen on yhä useammin valittu vaihtoehto ammattilaisten tarjoamien tietojen ja taitojen vuoksi. Hyvällä rakennusurakoitsijalla on kattavasti kokemusta erilaisista töistä, asiakkaista, olosuhteista ja tilanteista työmailla. Vakiintunut tapa toimia tehokkaasti ja urakoitsijalle muodostuneet verkostot ovat myös syitä miksi urakoitsijan palkkaamiseen päädytään. Kun urakointiyritys on valittu ja toteutettavasta työstä sovittu, on sinulla vielä oma osasi tehtävänä. Alla on listattuna muutamia hyviksi todettuja vinkkejä jotka pitää mielessä remonttiurakan aikana.

 • Kysy rakennusurakoitsijalta kuinka hän toivoo yhteydenpidon tapahtuvan. On hyvä merkki jos hän antaa puhelinnumeronsa ja luvan ottaa yhteyttä mihin aikaan tahansa. Päivittäinen tapaaminen tai viestien vaihto ovat myös hyviä tapoja.
 • Voit lisätä työntekijöiden ja urakoitsijan mielekkyyttä työskennellä sinulle pysyttäytymällä sovitussa ja huomioimalla heidän työpanoksensa. Esimerkiksi juotavan tarjoaminen on ystävällistä ja vaivatonta.
 • Kerro urakoitsijalle tai työntekijöille ystävällisesti ennen työn aloittamista jos haluat heidän olevan erityisen varovainen jonkun kalusteen tai muun asian kanssa. Näin saat heidät kiinnittämään asiaan erityistä huomiota ja voit itse olla levollisemmalla mielellä.
 • Jos remonttia tehdään myös silloin kun talon asukkaat eivät itse ole paikalla, sovi etukäteen esimerkiksi sähkön ja wc-tilojen käytöstä.
 • Anna työrauha. Voit seurata työskentelyä ja esittää kysymyksiä tarvittaessa, mutta vältä työntekijöiden tielle joutumista.
 • Ota selvää urakoitsijan kokemuksista ja taidoista design – suunnittelijana. Arkkitehdin palkkaaminen urakoitsijan lisäksi voi olla järkevää kokonaissuunnitelman tekemiseen ja keittiö- tai kylpyhuonesuunnittelijan hankkiminen yksityiskohtaisempiin suunnitelmiin.
 • Tee muistiinpanoja sinua askarruttavista asioista joihin toivot vastauksia. Näin osaat kysyä oikeat asiat urakoitsijan kanssa keskustellessasi.
 • Kirjaa mahdolliset muutokset paperille, jotta mahdollisilta jälkikäteen esiintyviltä epäselvyyksiltä vältyttäisiin.
 • Pyydä rakennusurakoitsijalta tiedot hankittavista materiaaleista sekä tuotteista ja tieto siitä, onko ne kilpailutettu.
 • Ota omat mitat esimerkiksi tarvittavasta tapetin tai laattojen määrästä, ja vertaa niitä määriin jotka urakoitsija on tilaamassa. Tapetin, maton ja tiilien määrä usein yliarvioidaan ja niitä tilataan tarvetta enemmän. Myös ylijäämät maksetaan sinun pussistasi.
 • Tarkkaile ja havainnoi remontin edistymistä ja ilmoita mahdollisista virheistä ja huomioista viipymättä. Älä epäröi antaa huonoakaan palautetta, sillä se on oikeutesi palvelun ostajana ja maksajana. Urakoitsijan täytyy saada tietää virheistä, jotta hän voi korjata ne.
 • Puhelimesi on hyvä väline remontin etenemisen dokumentointiin. Ota kuvia havaituista ongelmista jotta saat itsellesi kuvatodisteita aika- ja päiväleimoilla.
 • Remontin valmistuttua tarkasta työn jälki huolellisesti ja ajan kanssa. Innostus remontin valmistumisesta ei saisi johtaa huolimattomuuteen työnjäljen läpikäymisessä tai virheiden katsomiseen läpi sormien.

jaa