Keittiöremontit ja siinä huomioitavat asiat

23 January 2020
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog


Keittiöremontti on yksi yleisimmistä remonteista. Yleensä keittiö halutaan uusia samassa tahdissa kylpyhuoneen kanssa pintojen kulumisen takia ja myöskin siksi, että asumiseen halutaan tuoda nykyaikaisuutta. Remontin taustalla voi olla juurikin pintamateriaalien kuluminen tai se, että keittiö näyttää vanhanaikaiselta. Esimerkiksi 90-luvun keittiö miellyttää harvan silmää, mutta toisaalta taas jotkut haluavat säilyttää keittiössään 60-ja 70-luvun elementtejä, mitkä koetaan tänä päivänä trendikkääksi. Usein myös tilan pohjaratkaisu halutaan muuttaa ja se voi olla ensisijainen syy remontille. Tänä päivänä suositaan avoimia keittiöitä, mikä vanhoissa asunnon malleissa ei ole kovin yleistä. Keittiöremontteja tarjoaa esimerkiksi Oulun seudulla: Oulun Remontti Idea Oy.

 

Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Tietysti ihan ensin kannattaa varmistaa, että remontti on mahdollista aloittaa. Erityisesti kerrostalossa asujat joutuvat hoitamaan ilmoitusasiat kuntoon. Taloyhtiössä remontista pitäisi ilmoittaa isännöitsijälle tai hallitukselle. He antavat tarkemmat ohjeet muista toimintatavoista. Rakennustarkastajalta voi taas tarkistaa talon kohdalla voiko keittiöremontin toteuttaa halutulla tavalla.

 

Uusien kalusteiden hankinta vai uudelleen käyttö?

Vaikka olisikin selkeänä mielessä millaisen keittiön haluaa itselle, silti on muutama asia jotka kannattaa varmistaa ennen materiaalihankintoja. Usein vanhan keittiön rungon voi säilyttää ja vaihtaa ainoastaan kaapin ovet ja tason, sekä muut mahdolliset näkyvät pinnat. Näin voit säästää rahaa, aikaa sekä myös uudelleen käyttää mahdollisimman paljon materiaaleja, mikä on ekologista. Taas jos vanhoja kalusteita ei halua säilyttää, voi ne hyödyntää esimerkiksi kesämökillä. Ne voi myös antaa ilmaiseksi pois jollekin niitä tarvitsevalle, mikä on aina parempi kuin jätekuormaan laitto. Sama jutut kodinkoneiden kanssa, halutaanko niitä säästää vai uusia kokonaan. Samaan tapaan vielä hyvin toimivat kodinkoneet kannattaa myydä tai antaa pois.

 

Mitä työtä tarvitaan?

Kuinka paljon työtä keittiöremontti teettää? Jo budjetin takia tämä kannattaa pitää mielessä, mutta myös siksi että tiedät mitä osaamista sinun tarvitsee tilata remontin toteutukseen. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi asbestikartoitus, putkityöt ja sähkötyöt. Varsinkin jos keittiö on rakennettu ennen vuotta 1994, tulisi keittiöön tehdä asbestikartoitus. Näin varmistetaan tarvitseeko keittiöön tehdä asbestipurkua. Jos asbestia ei ole, voidaan purku tehdä huomattavasti vaivattomammin. Putkien vaihtaminen ja sähkölähteiden muuttaminen vaativat myös yllättävän paljon lisätyötä, joten niiden tarpeiden selvittäminen heti alkuun on paikalllaan. Remontin yhteydessä kannattaa tarkistaa myös, että ilmanvaihto on varmistettu keittiössä.


jaa