Liukuovet moneen makuun ja muokattavaksi

29 January 2020
 Kategoriat: , Blog


Liukuovia ajatellessa saattaa tulla mieleen vain perinteikkäät peiliovet. Eikä liukuovia käytetä vain kaapeissa, vaan ne ovat yhä enemmän yleistyneet myös väliovina. Ehkä senkin takia että ne saa tarvittaessa upotettua seinän sisään, jolloin tilaa voi käyttää täysin avoimena ja sulkea tarvittaessa. Nykyisin valittavia materiaaleja on jo paljon, joten niitä on mahdollista tuoda kaikenlaiseen sisustukseen mukaan. Eli jos tarpeeksi omaperäistä tai omaan sisustukseen sopivaa ovea ei löydy, voi lähteä muokkaamaan ihan omanlaista oviratkaisua. Tässä kirjoituksessa pyritään tuomaan eri esimerkkejä.

 

Liukuovien maalaaminen

Riippuen materiaalista liukuovi on hyvin maalattavissa siinä missä muutkin pinnat. Tietysti silloin oven materiaali kannattaa miettiä tarkkaan jos haluaa erkoismaalauttaa sen. Tällöin värin voi valita ihan vapaasti neonväreistä hentoihin väriyhdistelmiin. Tai miksi ei vaikka pyytää taiteilijaa maalaamaan pintaan maisemaa tai muuta kaunista. Tässä kohtaa tietysti maalaus vaatii jonkinlaisen pinnoituksen jotta se kestää.

Jos liukuovi on vanha ja haluaa tuunata sen maalaamalla, kannattaa ensin varmistaa että materiaali on semmoinen että sitä voi hioa ja varmistaa materiaaliin sopiva maali. Liukuovi on usein myös helposti irrotettavissa, joten miksi ei viedä sitä maalaamoon jos haluaa saada kerralla siistiä jälkeä.

 

Omien kuvien printtaus

Moniin materiaaleihin voi nykyisin printata omaa kuvaa tai vaikka asentaa kalvon, jossa on printtaus. Tämä tuo myös hienon efektin perinteiseen peililiukuoveen. Printtaamisessa vain taivas on rajana ja itse voi leikitellä ideoita valokuvamuokkausohjelmalla. Mikä hienointa, voit tuoda täysin oman kuvan tai vaikkapa lempimaiseman oveen.

 

Värjättyä muovia tai huurettua lasia

Kun nykysin voi valmistaa lähes mitä vain mistä vain, niin miksi ei leikitellä eri materiaaleilla. Hyvä idea, ja ehkä hieman retrohenkinenkin, on käyttää värillistä muovipleksiä. Näin kaapin sisältö kuultaa hieman läpi ja se voi tehdä kokonaisuudesta hieman kiinnostavamman. Samaan tapaan voi liukuovessa käyttää vaikka myös huurrettua lasia. Siitä saa huomiota herättävämmän lisäämällä valon oven taakse. Nämä materiaalit eivät ole ehkä käytännöllisemmästä päästä mutta ainakin ne ovat näyttävät.

Mahdollisia ovat myös eri materiaalin yhdistelmät. Voit yhdistää lämmintä puuta lasiin tai kovaa metallia muoviin. Monet liikkeet tekevät lähes kaikista materiaaleista ja vielä mittatilaustyönä juuri asiakkaan tarpeisiin sopivia liukuovia ja kaappeja. Liukuovia tekee esimerkiksi: Hahle Group Oy.


jaa