Putkiremontti parantaa kiinteistön arvoa ja asuinmukavuutta

24 March 2021
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog


Tämänkertaisessa rakentamiseen keskittyvän blogini artikkelissa käsittelen monelle tuttua aihetta. Aiheenani on nimittäin putkiremontti eli linjasaneeraus. Tällä remontilla on monien mielissä hieman negatiivinen kuva, jonka haluan ehdottomasti muuttaa. Sillä linjasaneeraus on kaikin puolin hyvä ja hyödyllinen asia. Lue alta, miksi.

Remontti ei tule yllätyksenä

Putkien uusiminen tai remontoiminen tulee usein kyseeseen niiden lähestyessä 30 vuoden ikää. Ajan myötä putket hapertuvat, joka johtaa vuotoihin ja muihin ongelmiin. Putkien kuntoa on hyvä tarkastella säännöllisin väliajoin, jotta tähän vaativaan, mutta palkitsevaan remonttiin voidaan varautua hyvissä ajoin. Esimerkiksi lisääntyneet vuodot ovat selvä merkki uusien putkien tarpeesta.

Usein linjasaneerauksen tarve ei tule yllätyksenä, vaan sitä suunnitellaan jopa vuosia ennen varsinaista toteutusta. Pitkällä suunnitteluvaiheella voidaan varmistaa remontin sujuvuus, sekä antaa asukkaille aikaa etsiä väliaikaismajoitus. Putkiremontin aikana kun ei useimmiten voi asunnossa asua.

Ei vain putkien remontointia

Suunnitteleminen aloitetaan ammattilaisen tekemällä kuntokartoituksella, jonka pohjalta laaditaan remonttisuunnitelma. Remonttia varten palkataan projektinjohtaja, jonka mielessä kokonaiskuva pysyy kirkkaana. Työtä tekemään palkataan monia eri alueiden ammattilaisia aina sähköasentajista LVI-alan ammattilaisiin. Onnistuneen saneerauksen mahdollistamiseksi on erittäin tärkeää, että jokaiseen tehtävään on palkattu asiansa osaava ammattilainen.

Putkiremontti on suuri projekti, jossa on monta liikkuvaa palasta. Siihen liittyy putkien uusimisen lisäksi myös muun muassa eristeiden uusimista, ilmanvaihdon korjaamista sekä lämmitysmenetelmien optimoimista. Parhaimmillaan hyvin toteutettu remontti lisää kiinteistön arvoa huomattavasti. Lisäksi se parantaa asuinmukavuutta sekä pienentää esimerkiksi huollosta ja lämmityksestä muodostuvia kustannuksia. Vaikka kyseessä onkin suuri remontti, on lopputulos sen arvoinen.

Ällä aliarvioi ammattitaidon merkitystä

Usein kuulee puhetta siitä, kuinka remontin aikataulu ei pidä. Todellisuudessa kuitenkin suuri osa asiantuntijoiden suunnittelemista ja toteuttamista remonteista pysyy aikataulussa ja budjetissa. Tärkeää on siis panostaa tekijöiden ammattitaitoon ja ymmärtää, että suuri projekti tarvitsee ammattitaitoisen vetäjän. Putkiremontin hallintaa ei siis kannata antaa ihan kenen tahansa käsiin. Toki joskus voi eteen tulla odottamattomia yllätyksiä, mutta näin käy harvoin.

Suuren remontin onnistumisen kannalta on siis tärkeää olla tarkkaan selvillä sekä nykytilanteesta että halutusta lopputuloksesta. Ammattilaiset osaavat ottaa oikeat askeleet sinne pääsemiseksi. Yksi alan yrityksistä on esimerkiksi Veljet Mäkilä Oy.


jaa