Salaojat täytyy uusia säännöllisesti

13 July 2021
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog


Omakotitalossa asuminen on monen unelmissa, mutta sen ylläpitäminen vaatii myös työtä. Hyvinä puolina on oma piha, tila ja rauha, mutta kaikki työt, jotka kerrostalossa asuessa hoitaa joku muu, täytyy tehdä itse. Monille talossa ja pihalla puuhastelu, kuten esimerkiksi pihan ja puutarhan hoitaminen, rikkaruohojen kitkeminen, lumen auraaminen ja remontointi ovat rakas harrastus ja elämäntapa. Puutarhan hoito ja muu puuhailu voivat myös toimia hyvänä vastapainona hektiselle työelämälle.

Moniin omakotitalon töihin voi palkata ammattilaisen

Jokainen talo ja piha ovat erilaisia ja tarvittava työmäärä riippuu paljon esimerkiksi talon ja pihan koosta, kunnosta ja iästä. Kaikkia omakotitalon töitä ja remontteja ei myöskään tarvitse tehdä itse, vaan niitä tekemään voi palkata ammattilaisen, jolta työ sujuu näppärästi ja ammattitaidolla. Esimerkiksi salaojaremontti tai kattoremontti kannattaa jättää ammattilaiselle laadukkaan tuloksen ja oikein tehdyn remontin takaamiseksi. Jos salaojat ovat puutteelliset, ei vakuutusyhtiö korvaa siitä aiheutuneita vahinkoja. Omakotitalossa on yleensä aina jokin projekti meneillään. Isoimpia remontteja omakotitalossa ovat julkisivuremontti, kattoremontti, putkiremontti ja salaojaremontti.

Omakotitalossa säännöllisesti tehtävien remonttien ajankohtaisuus

Mikään ei kestä ikuisesti ja myös salaojat täytyy uusia säännöllisin väliajoin. Niiden tekninen käyttöikä on noin 30 – 40 vuotta, jos ne ovat alun perin oikein tehdyt. Puutteellinen tai väärintehty salaojitus voi aiheuttaa talon rakenteisiin kosteusvaurioita, joista aiheutuu myös paljon muita ongelmia. Putkiremontti tulee myös enemmin tai myöhemmin ajankohtaiseksi, koska ne täytyy uusia noin 40 – 50 vuoden välein. Omakotitalon putkiremontti kestää yleensä vain viikon verran ja sen hinta riippuu paljon urakan laajuudesta. Putkiremontti kannattaa myös hoitaa ennakoivasti, ennen kuin vahinkoja sattuu ja se tulee myös tämän johdosta paljon halvemmaksi. Julkisivuremontin tarve riippuu paljon siihen käytetystä materiaalista ja rasituksesta. Lautaverhoilun käyttöikä on esimerkiksi noin 30 – 70 vuotta, kun taas tiiliverhoilun käyttöikä on noin 50 vuotta. Lautaverhoilua kannattaa hoitaa maalaamalla ulkoseinät noin 10 – 20 vuoden välein, tiiliverhoilu on suhteellisen hoitovapaa, mutta vaatii toisinaan esimerkiksi saumojen korjaamista. Kattoremontti on yleensä ajankohtainen huopa- ja peltikatolle noin kymmenen vuoden välein ja tiilikatto saattaa säilyä kunnossa jopa 100 vuotta. Myös katon käyttöikää voi pidentää huoltamalla sitä hyvin ja tarkistuttamalla sen kunnon säännöllisesti ennen kun ongelmia ilmenee.

Salaojaremonteista ja niiden toteutuksesta voit lukea esimerkiksi Spaaki Oy sivuilta.


jaa