Peltikatot ovat huolettomia ja pitkäikäisiä

22 July 2022
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog


Teräs on monipuolinen kattomateriaali ja peltikattotuotteita sekä pinnoitteita on useita mistä valita mieleisensä katto. Tämän hetken halutuin peltikattomalli on klassinen pystysaumakate, joka on teknisesti ja ulkonäöllisesti upeasti viimeistelty, se on myös varma valinta pitkäikäistä kattoa hakevalle. Peltikatot ovat Suomessa todella yleisiä, sillä ne ovat ominaisuuksiltaan erinomainen valinta pohjolan sääolosuhteisiin. Peltikattoja ei tarvitse huoltaa, ne ovat pitkäikäisiä, kevyitä, vedenpitäviä sekä nopeita asentaa. Monet peltikattojen materiaalit ovat vielä lisäksi 100 % kierrätettäviä tai jopa valmistettu kierrätetystä metallista.

Asuintalosi tai kiinteistösi peltikatto kannattaa valita yhteistyössä alan asiantuntijan kanssa, sillä oikeanlaisen peltikaton valintaan vaikuttavat useat asiat. Peltikatot valitaan muun muassa talon kattomuodon perusteella valintaan vaikuttaa myös katon kaltevuus, pellin värivaihtoehdot, mahdolliset luvat sekä tietysti asiakkaan omat mieltymykset. Jos haluat uuden peltikaton mahdollisimman helposti, toteuta peltikattoremontti ja asennus yhdessä ammattilaisen kanssa. Asiantuntijat auttavat sinua valitsemaan oikeanlaisen peltikaton profiilin ja he myös käyvät kanssasi läpi tarvittavat mittaukset, mikäli sinulla ei ole niitä jo valmiiksi tiedossa.

Näin peltikaton hinta muodostuu

Peltikaton hinta muodostuu useamman muuttujan summana. Peltikaton hintaan vaikuttavat katteen pinnoitteet, katteen malli sekä tilauksen muu kokonaissisältö. Suppeimmillaan peltikattotilaukseen kuuluvat pelkästään katemateriaali eli profiilit ja harja- sekä päätylistat. Laajimmillaan peltikatto paketti voi sisältyä kattoturvatuotteet kuten seinä- ja lapetikkaat, katemateriaali eli profiilit, katon läpiviennit, sadevesikourut ja niiden tarvikkeet, listat, lumiesteet ja kattosillat. Tähän tottakai lisätään vielä asentajien työn kustannukset, sillä kestävät ja laadukkaat peltikatot tehdään käsityönä. Peltikaton neliöhintaan vaikuttaa sen sisällön lisäksi katon koko sekä monimuotoisuus. Pulpetti- tai harjalappeinen katto on aina selkeästi edullisempi kuin jiirejä sisältävä ja monimuotoinen katto. Jokainen peltikatto valmistetaan aina juuri oikean mittaisina profiileina tilausta varten ja tuotteiden neliöhinnat vaihtelevat 20 – 40€/m2. Jos etsi hieman kustannustehokkaampaa katetta, voi ominaisuuksiltaan pelkistetymmät lukkosaumakatteet olla parempi vaihtoehto, niistä löytyy paljon vaihtoehtoja markkinoilta. Ne sopivat erinomaisesti katoille joiden kaltevuus on vähintään 1:7. Lukkosaumakatteet on myös helppo asentaa, sillä ne eivät tarvitse erikoistyökaluja niissä on myös valmiina kiinnitystarvikkeet ja asiaankuuluvat peltilistat. Lumo Rakennus Oy asentaa peltikatot ammattitaidolla.

 


jaa