Kylpyhuoneremontti on projekti, jonka suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa

18 January 2023
 Kategoriat: Construction & Contractors, Blog


Kylpyhuoneen saneeraus voi tulla eteen monesta syystä ja vaikka ajatus remontista voi tuntua suuritöiseltä, kannattaa kuitenkin miettiä remontin hyötyä ja miten se saattaa parantaa esimerkiksi kylpyhuoneen käytettävyyttä tai viihtyisyyttä huomattavasti. Yleensä avaimet onnistuneeseen kylpyhuoneremonttiin ovat huolellinen suunnittelu, omien tarpeiden miettiminen huolella sekä hyvien tekijöiden löytäminen. Osan remontista voi tehdä itse, mutta osaan remontin vaiheista täytyy palkata ammattilainen. Mukavaa, kun löysit blogin pariin. Tämänkertaisena aiheenamme on kylpyhuoneremontti. Toivottavasti löydät aiheesta hyödyllistä tietoa sekä inspiraatiota.

Kylpyhuoneremontin suunnitteluun kannattaa käyttää ammattilaista

Kylpyhuoneremontti aloitetaan huolellisella suunnittelulla ja on tärkeää miettiä omia toiveita ja tarpeita kylpyhuoneen suhteen. Kannattaa myös miettiä tilaa sen käyttäjien suhteen. Kun itsellä on selkeä kuva, minkälaisia toimintoja kylpyhuoneessa tarvitaan, minkälainen tilan tulisi olla visuaalisesti ja tunnelmaltaan, kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Jo uusien pesutilojen suunnitteluvaiheessa, on suositeltavaa käyttää apuna ammattilaisen tietotaitoa, koska heiltä löytyy yleensä hyviä ratkaisuja erilaisiin tiloihin, pelkästään jo sen vuoksi, että heillä on yleensä hyvä käsitys, mitä kaikkea on tarjolla esimerkiksi materiaalien ja kalusteiden suhteen sekä minkälaisia ratkaisuja kohteessa on mahdollista tehdä.

Kylpyhuoneen saneerauksen kesto riippuu kohteesta

Kylpyhuoneen saneerauksen kesto riippuu yleensä siitä, minkälaisia muutoksia ja korjauksia siellä täytyy tehdä. Jos esimerkiksi tilaa laajennetaan tai muutetaan paljon, putkistoja uusitaan tai vesipisteiden paikkaa vaihdetaan, voi saneerauksen laajuuden vuoksi varautua myös sen pidempään kestoon. Myös varsinkin vanhemmassa kiinteistössä asuessa, kannattaa varautua siihen, että tilassa voi olla asbestia tai kosteutta, jotka molemmat vaativat lisätoimia ja lisää aikaa. Ennen remontin aloittamista, on suositeltavaa tehdä kohteessa kosteustarkastus ja asbestikartoitus, joka on myös lain mukaan pakollinen kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kiinteistöissä.

Kylpyhuoneremontin vaiheet etenevät purkutöistä lopputarkastukseen

Kylpyhuoneen saneeraus aloitetaan lähes aina purkutöillä, jossa vanhat kalusteet ja pintamateriaalit puretaan. Kun vanhat kalusteet ja pintamateriaalit on purettu, suoritetaan kosteusmittaus. Tämän jälkeen kuivatetaan mahdollinen kosteus, korjataan rakenteet, tehdään pohjatyöt ja veden eristys. Kun pohjatyöt on tehty ja vedeneristys tarkistettu, voidaan aloittaa uuden tilan luominen suunnitelmien mukaisesti. Kun remontti on valmis, tehdään kylpyhuonetiloissa vielä lopputarkistus, jossa tarkistetaan, että kaikki on toteutettu huolellisesti. Remontti Rex Oy hoitaa kylpyhuoneen remontit ja saneeraukset.


jaa